Slaapkamer

Welke matrassen bij welke mensen passen

 

Matrassen zijn artikelen waar we in de Westerse Wereld, althans in de meeste landen van dit rijkere gebied van de wereld, niet meer zonder kunnen. Waar veel mensen denken dat een matras een matras is, wil ik vandaag wat nuancering aanbrengen in die gedachte. Matrassen zijn er namelijk in vele soorten en maten. En matrassen passen dus niet per se direct bij bepaalde personen.

Gewicht

Eén van de zaken waar door een verkoper naar gekeken wordt bij het uitzoeken van een matras, is het gewicht van de persoon die er op ligt (of het opgetelde gewicht van de twee personen die op een tweepersoons matras liggen). Als iemand zwaarder is, is het zaak dat het matras ook direct wat harder is. Voor mensen die niet zwaar zijn, wordt er vaak gekozen voor een zachter matras.

Eigen keuze

Nu lijkt het net of matrassen worden uitgekozen door de verkopers, maar dat is natuurlijk niet het geval. Als koper bepaal jij welk matras je uiteindelijk bestelt. Is het inderdaad een harder matras, omdat je wat zwaarder ben? Of heb je een voorkeur voor een zachter matras, ondanks het gegeven dat je inderdaad wat zwaarder bent.

Nog meer factoren

Naast gewicht zijn er nog wat factoren waar naar gekeken wordt. Eén van die andere factoren is de lengte van het persoon dat op het matras slaapt. Hebben we te maken met iemand van boven de twee meter? Dan is een extra lang matras een aanrader. Een matras van standaard lengte is trouwens ook in dat geval mogelijk, alleen is het minder comfortabel voor die persoon. Benieuwd naar andere factoren die de keuzes voor matrassen mede bepalen? Lees dan mijn volgende blog, aankomende maandag.

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén