Wonen

Wat te doen als je een huurwoning zoekt?

Heb je onlangs je huis verkocht en is het de bedoeling dat je er binnenkort uit gaat? En is je nieuwe huis misschien nog niet klaar of ben je gewoon op zoek naar betaalbare huurwoningen, liefst op korte termijn? Als je een leuk huurhuis gevonden hebt op internet en daarop reageert, blijkt het vaak al verhuurd te zijn. Dit komt mede door het feit dat de vraag naar huurwoningen nog altijd groter is dan het aanbod. Veel mensen staan al jaren op de wachtlijst voor een geschikte woning en als je niet ingeschreven staat kan het vinden van een huurwoning wel eens lang duren.

Laat iemand voor je zoeken

Kijk daarom eens op de site van Huurprofielen. Zij treden op als bemiddelaar tussen verhuurders en huurders en kunnen jou helpen in de zoektocht naar een geschikt huis of appartement. De werkwijze is eenvoudig: je vult op hun site een inschrijfformulier in met je persoonlijke gegevens en waar je naar op zoek bent. Op basis daarvan maken zij een profiel voor je aan waarmee ze op zoek kunnen gaan naar een voor jou geschikte woonruimte. Als ze deze gevonden hebben leggen ze je gegevens voor aan de verhuurder en kijkt deze of je in aanmerking komt. Zo ja, dan zullen zij contact met je opnemen om de woning te gaan bezichtigen.

Zo maak je meer kans

Omdat Huurprofielen ook verhuurders de mogelijkheid biedt om zich in te schrijven op hun site zijn zij vaak net een stapje eerder op de hoogte van het vrijkomen van woonruimte. Zodat de huurwoning niet meer door de verhuurder door middel van een advertentie op het internet gezet hoeft te worden en zij ook niet meer benaderd worden door mensen die interesse hebben in een woning die vaak al verhuurd blijkt te zijn. Ze nemen dus zowel de verhuurder als de huurder werk uit handen omdat ze als bemiddelaar optreden en voor jou als potentiele huurder de zoektocht naar een geschikte woning overnemen.

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén