Sanitair

Waarom een bad, waarom een douche?

Je bent een voorstander of je houdt er juist helemaal niet van. Waar ik het over heb? Een ligbad. Ik ken zat mensen die zo’n bad in huis hebben, maar er eigenlijk nooit gebruik van maken. Zonde in mijn ogen, maar niet gek. Want in Nederland geeft ongeveer de helft de voorkeur aan een douche, terwijl de andere helft geniet van een bad. Ik, Walther Leusink, peilde de meningen bij wat Nederlanders.

Tim uit Eindhoven

Allereerst bij Tim, een twintiger uit Eindhoven. En fervent voorstander van badderen. In zijn ogen is een bad ook een vorm van ontspanning. Hierdoor gebruikt hij dit moment niet alleen als moment waarop hij zichzelf wast, maar direct als een ontspanningsmoment. In zijn ogen is het nemen van een douche een veel minder ontspannen bezigheid. Dat is volgens hem iets vluchtiger en dus minder relaxed.

Caroline uit Zutphen

Caroline, een vrouw van 30 jaar oud uit Zutphen, is juist een voorstander van de douche. Zij zegt dat ze zich na tien minuten doodverveeld in een bad en wast zich liever snel onder de douche. In de ogen van Caroline is een bad niet per se meer ontspannen dan een bad. Overigens benadrukt ze wel dat ze in haar huis een bad heeft en eens in de twee maanden gebruik maakt van dat bad. Vaak is dat op een zondag, wanneer er verder niets op de agenda staat.

Carel uit Utrecht

Een zestiger, Carel uit Utrecht, heeft eigenlijk geen voorkeur. Van de dagen in de week gaat hij er zo’n drie in bad. Dat doet hij dan in de avonduren. Wanneer hij voor een douche kiest, maakt hij daar altijd in de ochtend gebruik van. Dat heeft er onder andere mee te maken dat hij ’s ochtends meer haast heeft dan ’s avonds. In de avonduren komt hij tot ontspanning.

Meer reviews over de keuze bad of douche lezen? Ga dan naar http://sanitairkamer.nl/.

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén