Wonen

Waarom design meubels veel beter zijn

Inmiddels weten jullie wel dat ik, Walther Leusink, een verregaande interesse heb voor zaken die te maken hebben met huizen, wonen en meubels. Over dat laatste onderwerp wil ik het vandaag graag even hebben. Want door de grote meubelgiganten (ik noem hier geen namen, maar ik denk dat iedereen wel begrijpt dat ik doel op een bedrijf zoals het alom bekende, Zweedse meubelhuis) zie ik in Nederlandse huizen vaak dezelfde meubels staan. Een ontwikkeling die ik niet toejuich, omdat ik fan ben van design meubels. Ook daar worden natuurlijk vaker dezelfde meubels gemaakt, maar niet in dezelfde hoeveelheden als bij de grote meubelhuizen. Om bovenstaande reden wil ik in deze blog onderbouwen waarom design meubels veel beter zijn.

Noot vooraf

Voordat ik mijn betoog voortzet, is het overigens wel zo dat ik nog even een belangrijke opmerking moet maken. Tussen meubels die je koopt bij een meubelgigant en de meubels van een designer of ontwerper, zit namelijk een groot prijsverschil. Deze blog gaat daar verder niet op in, maar als je het je simpelweg niet kunt veroorloven om meubels te kopen bij een designer (bijvoorbeeld Van Esch), is dat natuurlijk helemaal gaan schande. Sterker nog: dat kan ik heel goed begrijpen. Een stoel is gemiddeld genomen al snel vijf a zes keer zo duur bij een designer of ontwerper.

Het onderwerp

Maar weer even terug naar het onderwerp van deze blog: de reden waarom het beter is om design meubelen aan te schaffen. Dat zit ‘m puur in de uniekheid van de artikelen. Het is toch niet leuk om een stoel te kopen die je vervolgens ook bij drie vrienden thuis zie staan? Door designmeubelen te kopen onderscheid je je en maak je jouw woonruimte veel unieker dan alle andere ruimtes.

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén