Verhuizen

Verkassen naar Frankrijk

Frankrijk is een schitterend land met veel diversiteit. Er zijn grote steden en er is het platteland, er is zee, er zijn bergen, er zijn kastelen, rivieren, er is lekker eten en drinken en er is de Franse taal en bourgondische cultuur. Kortom, het is geen wonder dat Frankrijk een erg populair land is om naar toe te emigreren; er is letterlijk voor ieder wat wils.

De taal

Als jij van plan bent om te verhuizen Frankrijk, dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voordat je gaat. Het eerste is natuurlijk de taal. Probeer zoveel mogelijk te leren voordat je vertrekt. Dit helpt je in de supermarkt, met je buren, met je makelaar of en woningbouw vereniging. Als je vrienden wilt maken, zal je de taal moeten kunnen spreken.

Culturele verschillen

Leer niet alleen de taal, maar ook de cultuur. Hiermee voorkom je bijvoorbeeld de verkeerde kledingmaat te kiezen, boos te zijn als ze niet op tijd zijn voor een afspraak en weet je hoeveel zoenen je moet geven als je je voorstelt.

Weet wat er mogelijk is

Begrijp je situatie als je gaat verhuizen naar Frankrijk. Ga je bijvoorbeeld een huis kopen, leer dan over de financieringsmogelijkheden. Ga je met pensioen en wil je een tweede huis kopen, zorg dat je weet wat de consequenties zijn voor de belasting. Ga je studeren in Frankrijk, weet waar je het beste kan wonen met betrekking tot afstand van je universiteit en de binnenstad.

Leer van anderen

Leer van eerdere emigranten. Als je verhuist naar Frankrijk ben je zeker niet de eerste en zal je ook niet de laatste zijn. Leer van de ervaringen van anderen. Er is genoeg te vinden op het internet van mensen die het al gedaan hebben. Je hoeft het wiel niet nog een keer uit te vinden. Verhuizen naar Frankrijk is opwindend, maak er iets moois van. Het land heeft ontzettend veel te bieden.

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén