Technisch

Online shop voor CV Ketels een succes?

Je kunt het zo gek niet bedenken of er is tegenwoordig een online shop in te vinden. Met Bol.com was er bijna tien jaar geleden natuurlijk al een online winkel waar boeken en cd’s gekocht konden worden, maar in de laatste tien jaar zijn er wel wat winkeltjes bijgekomen. Eigenlijk kunnen we wel zeggen dat het aanbod aan producten in verschillende categorieën op het internet nu net zo groot is als offline. Vandaag wil ik kijken naar een specifieke webshop, namelijk de online shop voor CV Ketels.

Online shop voor CV Ketels

Wie een jaar of vijf geleden had geroepen dat er op dit moment misschien wel honderden webshops zijn op het gebied van CV Ketels (en dan heb ik het alleen maar over aanbieders van deze ketels in Nederland en België), was waarschijnlijk voor gek verklaard. Maar de praktijk leert dat er op dit moment inderdaad honderden webshops zijn die CV Ketels, radiatoren en verwarmingen verkopen. Zijn al deze shops een succes?

Niet per se succesvol

Natuurlijk niet. Net als bij winkels in bijvoorbeeld een winkelcentrum of in het centrum van een stad zijn er winkels die het beter doen dan andere winkels. Op het internet heeft dat er mee te maken dat er ook gekeken moet worden naar zaken als vindbaarheid via een zoekmachine. En naar het budget dat een bedrijf stopt in online advertising (vaak aangeduid met SEA, Search Engine Advertising).

Succesjes

Naast de minder succesvolle shops is er natuurlijk ook minimaal één online shop voor CV Ketels die wel scoort. Zo’n online shop voor CV Ketels met succes heeft grotere winstmarges, omdat hij geen rekening hoeft te houden met kosten als huurkosten (in de meeste gevallen in ieder geval).

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén