Slaapkamer

Een stapelbed brengt lol

De eerste dag dat ik op een bed ‘voor grote mensen’ mocht slapen, herinner ik me nog als de dag van gisteren. Niet langer in een veredeld ledikantje, maar een echt bed. Waar je alle ruimte had. Nog bijzonderder vond ik het toen ik voor het eerst op een stapelbed mocht liggen. Natuurlijk wel boven, want dat is het aller stoerst. Helaas hebben mijn ouders nooit besloten om mijn jongere broertje en ondergetekende een stapelbed cadeau te doen. Waarom niet is mij nog altijd een raadsel, want een stapelbed brengt een hoop lol met zich mee. In mijn blog op Walther Leusink zal ik jullie allen proberen te overtuigen van het feit dat mensen met twee kinderen, altijd voor een stapelbed moeten kiezen.

Veel plezier

Natuurlijk zorgt een stapelbed voor veel plezier. Maar beeld je niet in dat het heel de nacht een feest is in de slaapkamer van je kinderen. Hooguit dat de eerste nacht een beetje ‘spannend’ is en dat er wat minder uren geslapen wordt. Maar op den duur gaat dat er wel vanaf en is het hooguit lol, wat je kinderen in dezelfde kamer maken. Hoe leuk is het als beide kindjes elkaar ’s ochtends lief wakker maken?

Sociaal karakter

Daarnaast brengt een stapelbed ook een sociaal stukje met zich mee. Het is voor kinderen namelijk goed om te leren delen. Niet een eigen bed, maar een bed wat hij of zij met zijn broertje of zusje deelt. Op die manier leren kinderen wellicht nog sneller de waarde van materiële zaken inzien. Een bed is namelijk iets bijzonders, net als een stapelbed. Wanneer je het als ouder voor elkaar krijgt om de kinderen om de zoveel tijd van positie te laten verwisselen (dan de ene boven en vervolgens de ander), leren de kinderen ook nog een vorm van samenwerking aan door het slapen in een stapelbed.

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén