Bouwen

De verschillen tussen schuttingen

Wie dacht dat schuttingen allemaal hetzelfde zijn, maakt toch echt een grote fout. Ik zou bijna zeggen: ga eens naar een bouwmarkt of tuincentrum en kijk wat voor verschillende schuttingen er allemaal zijn. Om aan u te laten zien welke verschillende schuttingen er allemaal zijn, zal ik in mijn blog van vandaag de schutting als centraal thema gebruiken.

Schuttingen

Voor diegene die echt wereldvreemd zijn en geen idee hebben waar we het over hebben: schuttingen zijn de wanden die uw tuin afscheiden van andere tuinen. Vaak zijn deze schuttingen van hout en op een bepaalde hoogte. Hierdoor kan er ook niet gemakkelijk over een schutting heen gekeken worden (wie meer informatie over het begrip schuttingen wilt inwinnen, kan het best even naar de Wikipedia pagina over schuttingen gaan).

Verschillende hoogtes

Op die laatste zin uit de vorige alinea wil ik even voortborduren. Het is namelijk niet per se zo dat er altijd sprake is van een zekere hoogte van schuttingen. Schuttingen zijn namelijk in allerlei verschillende hoogte te verkrijgen. Zo zijn er schuttingen van nog geen meter hoog, die eigenlijk alleen maar aangeven waar de grens tussen twee tuinen ligt. Daar tegenover staan schuttingen van soms meer dan twee meter hoog. Deze schuttingen zorgen natuurlijk voor veel meer privacy. Tussen die schuttingen van nog geen meter en de schuttingen die hoger zijn dan twee meter zitten allerlei variaties.

Het materiaal

We hebben het nu even gehad over de verschillende hoogtes van schuttingen, maar wat dacht u van het materiaal? Ook dit kan natuurlijk verschillen. De eerlijkheid gebiedt mij wel te zeggen dat de meeste schuttingen van hout zijn gemaakt. Als ik een schatting moet maken, zeg ik dat zo’n tachtig procent van de schuttingen in Nederland van hout is. Maar er zijn meer materialen waar schuttingen van gemaakt zijn. Denk aan steen of een soort plastic.

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén