Wonen

De verhalen achter deurkrukken van Piet Boon

Er is in ons land waarschijnlijk geen huis te vinden dat niet over een deur beschikt. Haal dat ‘waarschijnlijk’ trouwens maar weg, want elk bewoonbaar huis heeft in ieder geval een deur aan de buitenkant van het huis. Zo’n deur functioneert natuurlijk niet zonder een deurkruk. Deuren zonder deurkrukken: het is vergelijkbaar met tennissen zonder racket of zwemmen zonder water. Vandaag kijken we naar deurkrukken en in het bijzonder naar deurkrukken van Piet Boon. Achter die laatste deurkrukken zit namelijk een verhaal.

Deurkrukken van Piet Boon

Deurkrukken zijn er in vele soorten en maten, maar mensen die echt waarde hechten aan hun deurkrukken, komen waarschijnlijk wel uit bij een merk als Piet Boon. Piet Boon is namelijk een autoriteit op het gebied van deurkrukken. Een deurkruk van dit merk is herkenbaar en kenners zullen de deurkrukken van Piet Boon direct herkennen als deze op een deur in een willekeurig huis is gemonteerd.

Het verhaal achter de deurkrukken van Piet Boon

De deurkrukken van Piet Boon zijn niet zomaar ineens op de wereld gekomen. Net als elk bedrijf, heeft ook dit bedrijf zijn eigen verhaal. Piet Boon heeft jarenlang geïnvesteerd in ontwerp van deurkrukken en plukt daar nu de vruchten van. Deurkrukken van dit merk zijn strak en hebben vaak een klassieke greep. Hierdoor zijn deurkrukken van Piet Boon een mooie mix tussen klassiek en modern. De deurkrukken van dit merk zijn overigens te verkrijgen in vele ‘smaken’. Zo zijn de roestvrijstalen krukken bijvoorbeeld in een matte metaalkleur aan te schaffen. Maar ook zwarte en witte deurkrukken zijn te koop via deze onderneming.

Andere merken

Deze blog specificeert zich nu vooral op Piet Boon, maar uiteraard zijn er ook nog veel andere, grote merken op het gebied van deurkrukken. Voorbeelden van zulke merken zijn Interioo en Janko’s. Het is zeker de moeite waard om ook eens nader naar deze merken te kijken.

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén