Keuken

Afzuigkappen horen in design keukens

In nieuwe huizen, dus huizen die echt net uit de grond gestampt zijn en voor het eerst bewoond worden, is alles nieuw. De vloer, kleur op de muren en keuken zijn door de bewoners uitgekozen. In mijn blog op Walther Leusink van vandaag, wil ik verder inzoomen op dat laatste: de keuken. De design keuken om iets specifieker te zijn, want dit type keuken is wat je veel ziet in nieuwe huizen. Wat hoort er allemaal bij zo’n design keuken? In de komende zinnen zal ik je dat overzichtelijk proberen te maken.

Onderdelen van de design keuken

Een design keuken is, allereerst, een keuken waar wat meer aandacht is besteed aan de uiterlijke kenmerken van de keuken. De kastjes zijn net wat meer gestyled dan de kastjes in een doorsnee keuken. En de koelkast past in het design van de keuken (vaak is zo’n koelkast weggewerkt in de keuken, zodat je niet direct ziet waar de koelkast gelokaliseerd is). Ook andere onderdelen in de zogenoemde design keuken zijn net wat anders dan in een gemiddelde keuken. Denk bijvoorbeeld aan de afzuigkap.

Afzuigkappen

Want afzuigkappen horen eigenlijk thuis in design keukens. Er is een tijdje geweest dat mensen er bewust voor kozen om de afzuigkap zo klein mogelijk te bestellen of juist weg te werken in de keuken. Maar vandaag de dag zijn afzuigkappen weer helemaal terug. Vooral industriële afzuigkappen zijn flink in ‘de mode’. Deze afzuigkappen sluiten vaak aan bij het design van zo’n design keuken of zijn juist het tegenovergestelde. Dit geeft een mooi contrast met de andere onderdelen van de keuken.

Ideeën

Ben jij van plan om binnenkort een design keuken te laten plaatsen in je huis? Kijk dan eens verder op onze website. Je vindt hier ideeën over kastjes, koelkasten en bijvoorbeeld afzuigkappen. Ook kun je ons direct vragen stellen.

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén